Dagbehandeling (Wlz)

Als u in toenemende mate te maken krijgt met lichamelijke beperkingen, bijvoorbeeld als gevolg van een chronische ziekte, dan kunt u bij verschillende zorgaanbieders terecht voor therapieën en behandelingen.

Voor deze gespecialiseerde dagbehandeling brengt u één of meerdere dagen of dagdelen per week door bij de zorginstelling. ’s Avonds en ’s nachts bent u gewoon thuis. De dagbehandeling wordt in een groep geboden, maar op basis van uw specifieke probleem kan wel individuele behandeling worden gegeven. Het behandelteam van de dagbehandeling bestaat onder andere uit een specialist ouderen geneeskunde, psycholoog, maatschappelijk werk en fysiotherapeut. Naast therapieën en behandelingen, krijgt u tips en oefeningen, die het mogelijk maken zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Tijdens de dagbehandeling kunt u ook deelnemen aan activiteiten en wordt een maaltijd aangeboden.

Voor dagbehandeling heeft u een Wlz-indicatie nodig van het CIZ. Onder voorwaarden komen vervoer en begeleiding naar de dagbehandeling ten laste van de Wlz.

Alle locaties voor Dagbehandeling (Wlz)