Verpleging en verzorging (wijkverpleging)

Verpleging en verzorging thuis, ook wel wijkverpleging genoemd, bestaat uit een breed aanbod van verpleegkundige zorg en persoonlijke verzorging, dat afgestemd op uw situatie bij u thuis gegeven wordt. Verpleegkundigen en verzorgenden bieden zorg die gericht is op het herstel van uw gezondheid of op het voorkomen van verergering van een aandoening.

Een verpleegkundige kan u helpen bij het toedienen van medicatie of sondevoeding. Of injecteren of katheteriseren. Bij de persoonlijke verzorging kunt u denken aan hulp bij het scheren, wassen, aan-en uitkleden, mondverzorging of bij het aan- en uittrekken van elastische kousen.

De zorg wordt over het algemeen door wijkteams geboden, zodat u zoveel mogelijk dezelfde gezichten ziet. De zorg is zeven dagen per week en 24 uur per dag beschikbaar, zodat er aangesloten kan worden op uw wensen en behoeften. De zorg kan kortdurend nodig zijn, maar ook langdurig.

Voor deze zorg heeft u een indicatie nodig, gesteld door een wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige analyseert uw zorgbehoefte en uw mogelijkheden van zelfredzaamheid. De zorg wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet en er is geen eigen bijdrage of eigen risico van toepassing.

Alle locaties voor Verpleging en verzorging (wijkverpleging)