Lieven de Key

Veilige zorg en ondersteuning

Een vestiging van Vecht en IJssel

Veilige zorg
In Lieven de Key, in de wijk Zuilen, wordt binnen verschillende huiskamers veilige zorg en ondersteuning geboden aan ouderen met dementie (Gekoesterd Wonen, 5 huiskamers) en aan ouderen met een psychiatrische achtergrond (Beschermd Wonen, 2 huiskamers).
Gekoesterd Wonen
De huiskamers voor Gekoesterd Wonen op de begane grond zijn zoveel mogelijk ingericht op de beleving en behoeften van mensen met dementie. In kleinschalige woongroepen van 7 of 8 personen is er ruimte voor persoonlijke zorg in een huiselijke sfeer. Er is bewegingsruimte voor bewoners die op ontdekkingstocht willen gaan en geborgenheid voor wie dat zoekt. Er is veel licht en bewoners kunnen de natuur zowel binnen ervaren, als buiten in de binnentuin.
Er wordt volop samengewerkt met mantelzorgers en vrijwilligers, die het team en de bewoners ondersteunen bij het hebben van een prettige dag.
Beschermd Wonen
In de twee huiskamers voor Beschermd Wonen vinden ouderen met een psychiatrische achtergrond ondersteuning in hun dagritme en bij dagelijkse bezigheden. Waar nodig worden zij begeleid, waar mogelijk kunnen zij hun leven inrichten zoals zij dat wensen, met de gezamenlijke huiskamer als veilig thuis.
Vrijwilligers
Lieven de Key heeft regelmatig leuke vacatures voor mensen die zich vrijwillig voor een groep ouderen, of juist 1 op 1, willen inzetten. Kijk voor actuele vacatures en meer informatie op de website van Vecht en IJssel.


Lieven de Key is onderdeel van Vecht en IJssel.

Over Vecht en IJssel:

Persoonsgerichte en veilige zorg Vecht en IJssel biedt zorg en ondersteuning aan ouderen in Utrecht en IJsselstein vanuit 4 woonzorglocaties: Lieven de Key (Utrecht, Zuilen), Transwijk (Utrecht, Kanaleneiland), Zuylenstede (Utrecht, Overvecht) en Ewoud (IJsselstein). Wij bieden persoonsgerichte en veilige zorg die past bij onze cliënten, bij hun …  Lees verder over Vecht en IJssel →

Andere vestigingen van Vecht en IJssel:

Alle locaties