Ewoud

Vertrouwde naam voor veilige zorg

Een vestiging van Vecht en IJssel

Ewoud is een eigentijds woonzorgcentrum met verschillende woonvormen voor ouderen, met en zonder zorg. In appartementen voor Verzorgd Wonen bieden we in het woonzorgcentrum verzorging en verpleging aan kwetsbare ouderen . Tevens hebben we een afdeling Gekoesterd Wonen die zich speciaal richt op ouderen met dementie.
Heeft u tijdelijk zorg en ondersteunng nodig en is thuis verblijven dan even niet mogelijk, dan biedt Ewoud Eerste Lijns Verblijf (ELV). Dat kan een uitkomst zijn als u herstelt van een ziekte of na een ziekenhuisopname.
Voor wie nog zelfstandig kan en wil wonen heeft Ewoud diverse typen servicewoningen. Zorg is daar binnen handbereik en ons team Zorg Thuis ondersteunt met wijkverpleging zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen.
In ons huis of bij u thuis: Bij ons kunt u rekenen op persoonsgerichte en veilige zorg.
Historie
Ewoud is een vertrouwde naam in IJsselstein. De historie van Ewoud gaat terug naar 1348, toen in de binnenstad van IJsselstein een noodvoorziening bestond waar pestlijders en pelgrims gezamenlijk onderdak vonden in een gasthuis, voortkomend uit een eerder gesticht klooster.
Sinds 2010 is Ewoud onderdeel van Vecht en IJssel, die ontstaan is uit een fusie tussen Ewoud (toen nog 'Gasthuis' genoemd) en de twee Utrechtse woonzorgcentra Transwijk en Zuylenstede.
Dierenweide
De dierenweide van Ewoud is een begrip in de stad en leuk voor jong en oud, voor kinderen met hun ouders of grootouders. U vindt daar nu ook Wijktuin 'Bij de Vijver' waar regelmatig vrijwilligers aanwezig zijn die vertellen over bijvoorbeeld de bijenkast bij de vijver.
Restaurant ‘Het Goede van Ewoud' is ook open voor publiek, voor koffie, thee, een borrel of een warme maaltijd.
In Ewoud worden regelmatig creatieve, muzikale of culturele activiteiten georganiseerd, waar u ook van harte welkom bent.
Vrijwilligers
Ewoud heeft regelmatig leuke vacatures voor mensen die zich vrijwillig voor een groep ouderen, of juist 1 op 1, willen inzetten. Kijk voor actuele vacatures en meer informatie op de website van Vecht en IJssel.


Ewoud is onderdeel van Vecht en IJssel.

Over Vecht en IJssel:

Persoonsgerichte en veilige zorg Vecht en IJssel biedt zorg en ondersteuning aan ouderen in Utrecht en IJsselstein vanuit 4 woonzorglocaties: Lieven de Key (Utrecht, Zuilen), Transwijk (Utrecht, Kanaleneiland), Zuylenstede (Utrecht, Overvecht) en Ewoud (IJsselstein). Wij bieden persoonsgerichte en veilige zorg die past bij onze cliënten, bij hun …  Lees verder over Vecht en IJssel →

Andere vestigingen van Vecht en IJssel:

Alle locaties