verpleeghuis-de-lichtenberg

Een vestiging van Beweging 3.0

In een bosrijke en rustige omgeving in Amersfoort ligt verpleeghuis De Lichtenberg. Door de parkachtige ligging, met wandelpaden die ook begaanbaar zijn voor mensen die lopen met een rollator of gebruik maken van een rolstoel, is er veel ruimte. Op het terrein zelf is een dierenweide met schapen, geiten, konijnen en kippen.

Het prachtig ingerichte, ruime en lichte verpleeghuis biedt een prettige woon- en leefomgeving. Er worden allerlei activiteiten en uitstapjes georganiseerd waar u als vrijblijvend aan deel kunt nemen. U kunt er terecht voor somatische en psychogeriatrische zorg. Daarnaast is er een dagcentrum voor mensen met geheugenproblemen en/of somatische klachten.

Wonen
In De Lichtenberg werken wij met elf woongroepen. Hier bieden wij kleinschalige verpleeghuiszorg. Alle bewoners beschikken over en eigen eenpersoonskamer. De Lichtenberg kent 66 gesloten PG plaatsen en 42 plaatsen voor somatiek.

Op afdeling 'De Uitkijk' wonen cliënten met de ziekte van Korsakov. Door middel van begeleiding en herkenbare structuur, bieden wij een veilige en vertrouwde omgeving waar bewoners optimaal eigen regie en zelfstandigheid kunnen behouden.

Verpleeghuis De Lichtenberg is van oorsprong een protestants-christelijk huis, maar het staat nu uitdrukkelijk open voor alle gezindten.

Contact informatie

Utrechtseweg 293
3818 EJ Amersfoort
033 4696101
Website: www.beweging3.nl
lichtenbergwzc@beweging3.nl

Verpleeghuis-de-lichtenberg is onderdeel van Beweging 3.0.

Over Beweging 3.0:

Zorgorganisatie Beweging 3.0 is actief op het gebied van zorg, wonen en welzijn in de regio Eemland (Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Eemnes, Hoevelaken, Leusden, Nijkerk, Soest, Woudenberg). Ruim 2.500 medewerkers en 2.000 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor de cliënten. In de thuiszorg, verzorgingshuis- en verpleeghuiszorg, …  Lees verder over Beweging 3.0 →

Andere vestigingen van Beweging 3.0:

Alle locaties