Vijverhof

Een vestiging van Stichting De Rijnhoven

Vijverhof is een modern zorgcentrum aan de rand van Harmelen. Dit rustieke dorp ligt nog net in het groene hart van Nederland. Het centrum met diverse winkels is op enkele minuten loopafstand. In de directe omgeving is een grote dierenweide te vinden.

Vijverhof bestaat uit vier aparte, lage gebouwen met een verdieping. Via gangen op de begane grond zijn de gebouwen gekoppeld. De bewoners hebben daardoor privacy en bewegingsruimte. Er zijn twee soort woningen:

  • 20 kleinschalige groepswoningen (6 personen) voor mensen met psychogeriatrische (dementie) en psychiatrische klachten
  • 24 individuele appartementen waarvan 12 voor mensen met psychiatrische en 12 voor mensen met lichamelijke problemen

De groepswoningen bestaan uit een eigen zit-slaapkamer (gemiddeld 17 m2) met inbouwkledingkast, wastafel en aansluitingen voor televisie en telefoon, een grote woonkamer met een volledige en veilige keuken, een binnentuin (voor woonkamers op de begane grond), een balkon (voor groepswoningen op de eerste etage) en ruime tuin met terrassen (voor alle bewoners)

De individuele appartementen bestaan uit een eigen appartement (24m2) met kitchenette en eigen sanitair en een gezamenlijke woonkamer (50m2)

De meeste voorzieningen zijn te vinden op het Hofplein in Harmelen, zoals een restaurant, een lounge- en leeshoek, een kapsalon, een pedicure, een winkel, een stiltecentrum en ruimtes voor activiteiten en verenigingen. Hier is ook het behandel-en adviescentrum waar behandelaars hun oefen- en spreekruimtes hebben.

Vijverhof is gebouwd met natuurlijke materialen en oog voor het milieu. Moderne domotica-technieken dragen bij aan veiligheid van bewoners. Het hele gebouw is voorzien van topkoeling zodat zelfs in een hete zomer de binnentemperatuur aangenaam blijft. Vloerverwarming zorgt voor extra comfort in de winter.


Vijverhof is onderdeel van Stichting De Rijnhoven.

Over Stichting De Rijnhoven:

Dichtbij thuis Een thuis voor ouderen. Met zelfstandigheid waar mogelijk. En precies de zorg die nodig is. Welkom bij De Rijnhoven. Op verschillende locaties aan de westkant van Utrecht bieden we diverse woon-zorgmogelijkheden. Van individuele appartementen tot kleinschalig groepswonen. Met uitgebreide zorg of alleen met basisvoorzieningen. U kunt …  Lees verder over Stichting De Rijnhoven →

Andere vestigingen van Stichting De Rijnhoven:

Alle locaties