Boshuysen

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie

Een vestiging van Silverein

U vindt Boshuysen op het terrein van Berg en Bosch. Alle acht kleinschalige woningen hebben elk een eigen ingang. Elke woning biedt plaats aan acht bewoners. Wij bieden bewoners een thuis-gevoel wat zo belangrijk is, maar dan in een beschermde bosrijke omgeving en met de benodigde zorg. Net als in de andere kleinschalige woonvoorzieningen van Silverein staat de gemoedelijke en huiselijke sfeer ook in Boshuysen centraal. Samen koken, samen aan tafel, samen praten over de dingen van de dag; het zijn belangrijke terugkerende ‘belevingen’ voor de bewoners.

De kamers en voorzieningen
Bewoners hebben een eigen kamer en delen samen een huiskamer, de keuken en het sanitair. De kamers zijn standaard ingericht met een hoog/laag bed, vloerbedekking en gordijnen. De kamer richt u verder naar eigen wens en smaak in. Bewoners kunnen gebruik maken van de:
• kapper
• pedicure en manicure
• stiltecentrum (op de eerste etage)
• geriatrische tandarts op het terrein (XQdent)

Activiteiten
In alle woningen houden we ons vooral bezig met activiteiten die het dagelijks ritme ondersteunen en horen hij het normale gezinsleven. Ook is er veel aandacht voor muziek gerelateerde activiteiten. Muziek beïnvloedt de stemming positief en het is een manier om contact te maken. U kunt denken aan muziektherapie en ons Alzheimer koor. Daarnaast bieden we, met hulp van vrijwilligers en mantelzorgers, een activiteitenprogramma aan. Ieder is vrij om daar aan deel te nemen. Ook bieden we gespreksgroepen met een geestelijk verzorger aan.

In Boshuysen kunt u terecht voor:
•Beschermd wonen met intensieve dementiezorg
•Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding


Boshuysen is onderdeel van Silverein.

Over Silverein:

Uw levensverhaal is de rode draad Silverein is op 1 juli 2021 ontstaan uit een fusie van drie ouderenzorgorganisaties: De Brug, De Bilthuysen en Lyvore. We koesteren het unieke en waardevolle dat elk van de organisaties met zich meebrengt. We delen onze kennis en ervaring, waardoor we elkaar versterken en aanvullen. Silverein is een sterke …  Lees verder over Silverein →

Andere vestigingen van Silverein:

Alle locaties