De Plataan

Karaktervolle locatie voor mensen met dementie

Een vestiging van Silverein

De Plataan is een oude school omgebouwd tot een woonvoorziening voor oudere mensen met dementie of een lichamelijke beperking. Als onderdeel van Ontmoetingscentrum Birkhoven Park is De Plataan tevens de sfeervolle ontmoetingsruimte voor de bezoekers van verschillende ontmoetingsgroepen.

Op de begane grond van De Plataan zijn zeven voormalige klaslokalen omgebouwd tot royale appartementen voor mensen met dementie. Silverein biedt een aangename en veilige woonomgeving in een eigen appartement met sanitaire voorziening.

De kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie bestaat uit twee groepen van zeven personen, verdeeld over de begane grond en eerste etage. Elke groep heeft een eigen, sfeervol ingerichte huiskamer. Een vast team van deskundige zorgmedewerkers is dagelijks aanwezig en betrekt de bewoners bij eenvoudige huishoudelijke activiteiten, zoals koken, de was doen en schoonmaken.
De Plataan heeft een prachtige tuin voor bewoners en wijkbewoners, die dankzij het programma “Groen Verbindt” van Het Oranje Fonds is ontstaan.

Silverein is regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers. Bekijk onze actuele vacatures.


De Plataan is onderdeel van Silverein.

Over Silverein:

Uw levensverhaal is de rode draad Silverein is op 1 juli 2021 ontstaan uit een fusie van drie ouderenzorgorganisaties: De Brug, De Bilthuysen en Lyvore. We koesteren het unieke en waardevolle dat elk van de organisaties met zich meebrengt. We delen onze kennis en ervaring, waardoor we elkaar versterken en aanvullen. Silverein is een sterke …  Lees verder over Silverein →

Andere vestigingen van Silverein:

Alle locaties