ZorgSpectrum locatie De Dichter

Kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie

Een vestiging van ZorgSpectrum

Woonsfeer
Aan de Richterslaan (ingang aan de Roland Holstlaan) in Nieuwegein heeft woningcorporatie Mitros het seniorencomplex ‘De Dichter’ ontwikkeld. Het is een modern gebouw met woningen die zo zijn ingericht dat bewoners ondersteuning en zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben, ook als de zorg intensiever wordt in de toekomst. Op de tweede verdieping is een ontmoetingsruimte gevestigd.

Wij vinden het belangrijk dat u een fijne dag kunt beleven. Daarom organiseren we activiteiten voor onze bewoners en kunt u bijvoorbeeld wandelen of fietsen met een van onze vrijwilligers.

Zorg en behandeling
Beschut wonen
Kleinschalig wonen voor mensen met dementie
Gespecialiseerde zorg en behandeling

Woningen
ZorgSpectrum huurt vier groepswoningen op de begane grond van seniorencomplex ‘De Dichter’. Hier kunnen mensen met dementie in een kleine groep wonen. Elke woning heeft zes studio’s (woonslaapkamers). Naast de individuele vertrekken beschikt de groep over een gemeenschappelijke woonkamer/leefkeuken.

Daarnaast zijn er bij De Dichter 50 appartementen met balkon of terras, gevestigd op de eerste, tweede en derde etage van het complex. Deze zijn geschikt voor beschut, individueel wonen. Dit houdt in dat u hier zelfstandig kunt wonen en tegelijkertijd de zekerheid heeft dat er altijd een zorgprofessional in de buurt is. Van deze appartementen worden er 17 rechtstreek verhuurd aan cliënten van ZorgSpectrum met een Volledig Pakket Thuis (VPT) of als mantelzorgwoning.

Omgeving
ZorgSpectrum locatie De Dichter ligt in het hart van de wijk Jutphaas/Wijkersloot, op loopafstand winkelcentrum Makado. Hier zitten onder meer een supermarkt, groentewinkel, cadeauwinkel en kapper.


ZorgSpectrum locatie De Dichter is onderdeel van ZorgSpectrum.

Over ZorgSpectrum:

Ieder mens is anders, iedere vraag is anders. Daarom bieden wij een breed spectrum aan passende ondersteuning en behandeling: op het juiste moment én op de juiste plek. De vele mogelijkheden variëren van lichte ondersteuning thuis tot intensieve zorg in een beschermde woonomgeving. Dat doen wij in de regio Nieuwegein, Vianen en Houten. Onze missie …  Lees verder over ZorgSpectrum →

Andere vestigingen van ZorgSpectrum:

Alle locaties