De Weijer

Bunnik

Een vestiging van QuaRijn

Wonen en zorg

Medio september 2020 is de nieuwe woonzorglocatie De Weijer geopend. De Weijer ligt in een mooie woonwijk in Bunnik en op loopafstand van de oude dorpskern. Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen. Op de begane grond biedt QuaRijn kleinschalig wonen voor 14 bewoners met dementie met zorgprofiel VV5 of VV7.

Op de eerste en tweede verdieping zijn in totaal 16 zelfstandige woningen. Naast De Weijer is een Gezondheidscentrum met o.a. apotheek, huisarts en fysiotherapie.

Op de eerste en tweede etage zijn appartementen te huur.

De appartementen op de eerste en tweede verdieping zijn zelfstandige woningen en bestemd voor ouderen met een zorgvraag. Elk appartement is gelijkvloers. Het zijn sociale huurwoningen van LEKSTEDEwonen. De appartementen worden verhuurd aan huishoudens met een laag inkomen (tot € 40.765,- prijspeil 2022) Bij uitzondering, te bepalen door LEKSTEDEwonen, kunnen ook huishoudens met een midden inkomen in aanmerking komen (tussen € 40.765,- en € 45.014,- prijspeil 2022).

Zorg

QuaRijn levert de zorg op deze etages vanuit het wijkteam en het team huishoudelijke hulp.
Cliënten die wijkverpleging van QuaRijn krijgen kunnen een abonnement nemen op alarmering met professionele alarmopvolging. Alarmeert u ’s nachts, dan komt een zorgverlener van De Weijer (begane grond) u helpen. Alarmeert u overdag, dan komt een zorgverlener van het wijkteam u helpen.

Aanmelding appartement

Om in aanmerking te komen voor een appartement moet u ingeschreven staan bij WoningNet én zich aanmelden bij QuaRijn. QuaRijn draagt kandidaten voor aan LEKSTEDEwonen. LEKSTEDEwonen toetst op de criteria, doet de woningtoewijzing en de verhuur.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met het Servicebureau QuaRijn. Telefoonnummer: 085 488 99 00.

Het uitgangspunt is dat de bewoner centraal staat en dat de naasten betrokken zullen worden bij de vormgeving van de inhoud en de beslissingen. We zetten het leven van de bewoners zoveel mogelijk voort zoals men dat thuis gewend was, in een stimulerende woonomgeving. De Weijer wordt het huis van de bewoner. We streven er naar dat iedere dag van waarde is en dat autonomie centraal staat. Vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd om aan te sluiten!

"Zolang een mens leeft, moet hij voluit kunnen leven".

Voor meer informatie over de wachtlijst kunt u contact opnemen met servicebureau@QuaRijn.nl of 085 488 99 00.

Komt wonen in De Weijer nog te vroeg? Dan kunt u in Bunnik en omstreken gebruik maken van diverse diensten van QuaRijn zoals huishoudelijke hulp en wijkverpleging met alarmering.


De Weijer is onderdeel van QuaRijn.

Over QuaRijn:

Dichtbij in zorg QuaRijn biedt senioren een breed pakket van wonen, welzijn en zorg in de gemeenten Bunnik, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Wijk bij Duurstede. Hierdoor zijn we altijd bij u in de buurt. We ondersteunen levenskwaliteit en menselijke waardigheid. We richten ons op ouderen, hun naasten en hun hulpverleners in de regio. …  Lees verder over QuaRijn →

Andere vestigingen van QuaRijn:

Alle locaties